Natalia Gavrilița a demisionat din funcția de prim-ministru

De admin
Natalia Gavrilita șia dat demisia

Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă.

Odată cu premierul demisionează întreg Cabinetul de miniștri.

„După un an și jumătate în fruntea acestui Guvern a venit timpul să anunț demisia mea din această funcție. Am preluat guvernarea cu un mandat anticorupție, pro-dezvoltare și proeuropean, într-o perioadă în care schemele de corupție acaparaseră toate instituțiile. Am fost puși în fața șantajului energetic, iar cei care au făcut asta au sperat că noi vom ceda presiunilor. 

În aceste 18 luni am guvernat în regim de criză continuă. Criza gazelor am depășit-o, asigurându-ne că familiile au compensații. Am reușit să facem primele achiziții de gaze din surse alternative. Am gestionat criza de securitate provocată de atacul militar al Rusiei asupra Ucrainei. Am menținut calmul și pacea în R. Moldova.

Am avut onoarea să fiu prim-ministra acestei țări și voi rămâne în slujba poporului meu, alături de echipa de oameni care v-a câștigat încrederea. Cred că vom trece cu bine peste încercările acestor vremuri și vom reuși tot ce ne propunem. Plec de la conducerea Guvernului cu sentimentul datoriei împlinite și cu inima împăcată. M-am implicat plenar în această misiune deloc ușoară care mi-a fost încredințată de președinta Maia Sandu și de colegii de partid”, a declarat Gavrilița.

Președintele Maia Sandu urmează să desemneze un alt candidat la funcția de premier, care are la dispoziție 14 zile pentru a propune Parlamentului o nouă garnitură guvernamentală.

You may also like

Lasa un comentariu