Ion Ceban și-a prezentat candidații pentru funcția de consilier în CMC

De admin
Ion Ceban

Astăzi, 9 octombrie, Ion Ceban și-a prezentat echipa de consilieri în Consiliul Municipal Chișinău pentru alegerile locale generale din 5 noiembrie. Potrivit actualului primar al Capitalei, aceasta „este o echipă puternică formată din specialiști din toate domeniile”.

„Acum patru ani am început a face curat și am întors Capitala oamenilor. Toate acțiunile pozitive realizate în Chișinău și suburbii, cum ar fi proiectele mari de infrastructură, construcția și reconstrucția de străzi și drumuri, trotuare, subterane reparate și reabilitate, parcuri moderne, grădinițe, școli construite de la zero și extinse, cea mai largă gamă de servicii sociale pentru copii, tinerele familii, pensionari și persoane cu nevoi speciale, proiecte sociale și culturale, reprezintă rezultatul muncii tuturor locuitorilor Chișinăului”, a menționat Ion Ceban, transmite Știri.md.

Potrivit primarului, Chișinăul a redevenit o Capitală culturală, educațională, sportivă și turistică. 

„Împreună am demonstrat că se poate! Mulțumesc oamenilor care mi-au încredințat, acum patru ani, responsabilitatea de a conduce Chișinăul. În toți acești ani am fost susținut și ajutat de o echipă de profesioniști, pe care i-am întâlnit în diverse perioade ale vieții și au acceptat să se alăture pentru a pune umărul și a face ca lucrurile să se schimbe la Chișinău, oamenii cu care împreună am creat Partidul MAN”, susține Ceban.

Acesta a mai adăugat că visul său este ca fiecare cetățean să poată spune: „Chișinău este orașul meu în care vreau să locuiesc”.

„În ultimii patru ani, Consiliul Municipal s-a întrunit în 71 de ședințe, cu zile lungi de dezbateri și cu 278 de pauze cauzate de scandalurile dintre consilieri. Alte șase ședințe așa și nu au început deoarece consilierii municipali nu se prezentau la ședință. Sute de proiecte de dezvoltare a orașului care au fost propuse de echipă au fost blocate în Consiliul Municipal din motive pur politice”, scrie Ion Ceban. 

De exemplu:

„Au fost blocați mai mult de 80 de milioane de lei sub formă de grant, adică bani gratuiți din fonduri europene pentru reabilitarea, modernizarea și protejarea contra inundațiilor a râului Bâc; 

Au blocat crearea Centrelor de tineret sau a unor terenuri de tenis în Parcul „La Izvor”; 

Au blocat crearea unei întreprinderi municipale care să se ocupe de gestionarea problemei animalelor fără stăpân; 

Pe lângă faptul că Consiliul Municipal a blocat peste 1.000 de proiecte de hotărâri, aceștia mai sunt și extrem de ineficienți. 

Din totalul de 2.800 de proiecte, doar 124 de proiecte au fost elaborate și propuse de consilierii municipali. 

Consiliul Municipal trebuie să cunoască problemele orașului și ale suburbiilor și să le rezolve în interesul locuitorilor. 

Acesta trebuie să lucreze în unison cu primarul general și cu Executivul Primăriei pentru a îmbunătăți viața locuitorilor. 

2.678 de proiecte de hotărâri pentru Chișinău și locuitorii săi au fost elaborate și propuse de noi în ultimii patru ani;

1.017 din acestea au fost blocate sau respinse de Consiliul Municipal, împiedicând realizarea proiectelor bune pentru Chișinău. 

Cu toate acestea, în pofida crizelor majore cu care ne-am confruntat, criza COVID, a refugiaților, criza energetică și scumpirile în lanț, blocajele politice, am reușit, când nimeni nu credea, să realizăm împreună cu locuitorii mii de proiecte, mari și mici, dar atât de importante și vitale pentru locuitorii Capitalei și ai suburbiilor”, a mai scris primarul Capitalei, Ion Ceban.

You may also like

Lasa un comentariu