PP Noua Opțiune Istorică și-a anunțat candidatul pentru șefia Capitalei

De admin
Noua optiune istorica

Partidul Politic „Noua Opțiune Istorică” va fi reprezentat în cursa electorală pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău de către Ruslan Popa.

Potrivit lui, cea mai mare problemă a orașului sunt ambuteiajele, iar el are soluții rapide pentru a scăpa de ele. Una dintre propuneri este introducerea parcării cu plată în centrul Capitalei, transmite Știri.md cu referire la IPN.

„Dat fiind faptul că sloganul nostru se păstrează a fi „Solidaritate și progres”, am identificat și l-am propus în calitate de candidat la funcția de primar general al municipiului Chișinău în numele Partidului „Noua Opțiune Istorică” pe domnul Ruslan Popa. Ruslan Popa are o biografie bogată, este o persoană care în detaliu studiază toate momentele ce sunt necesare pentru ca municipalitatea Chișinău să fie un oraș dezvoltat”, a declarat președintele formațiunii, Svetlana Chesari.

Potrivit ei, Partidul Politic „Noua Opțiune Istorică” optează pentru dezvoltare, iar acest proces are nevoie de abordări tehnocrate, non-politice.

Ruslan Popa a menționat că deține o experiență managerială, experiență în finanțe și resurse umane de mai bine de 15 ani. A condus mai multe companii internaționale.

„Primarul este un manager, de aceea și candidez. Noi am avut foarte mulți politicieni în postul de primar general și de aceea avem mai multe probleme care nu se rezolvă cu anii, chiar și zeci de ani. Am decis să particip la alegerile primarului general, pentru că multe lucruri se fac așa – „se fac buzele orașului” – iar problemele reale nimeni nu le rezolvă”, afirmă candidatul.

După activitatea corporativă, spune că a decis să activeze în serviciul de taxi, pentru că este pasiunea sa. Astfel combină utilul cu plăcutul, precum și are posibilitatea să comunice cu localnicii.

„Vin în această campanie electorală ca un taximetrist, șofer de taxi, ca primar taximetrist, fiind susținut de colegii mei”, a spus Ruslan Popa.

Potrivit candidatului problema ambuteiajelor poate fi soluționată în 24 de ore. Ruslan Popa propune preluarea practicilor din alte orașe mari și anume introducerea taxelor pentru parcarea automobilelor pe străzile centrale. Or, în prezent, zeci de mașini vin în centrul Capitalei creând aglomerații.

„Decât să plătești 500-600 de lei pe zi, de exemplu, dacă vii cu mașina ta în Centru, e mai ieftin să plătești 100-150 de lei dus-întors cu taxiul sau cu troleibuzul, autobuzul, microbuzul. Nu creezi ambuteiaje și o să avem mai multe parcări, la care să plătești și să lași mașina pentru o jumătate de oră, o oră. Banii acumulați din parcări o să-i utilizăm pentru reparația drumurilor”, susține Ruslan Popa.

„Votați primar taximetrist, pentru că eu voi fi alături de dumneavoastră în fiecare zi. Ne vom putea vedea și discuta în fiecare zi. Consider că este foarte important pentru un primar care își dorește să rezolve problemele și nu să facă o carieră politică”, a spus Ruslan Popa.

You may also like

Lasa un comentariu