Republicii Moldova participă în premieră la reuniunea miniștrilor de externe ai statelor G7

De admin
Nicu Popescu G7

Șeful diplomației Republicii Moldova, Nicu Popescu, participă în premieră la reuniunea miniștrilor de externe ai statelor G7, care are loc în Germania. Pe pagina sa de Twitter, ministrul de externe a publica mai multe cu fotografii după ce s-a întâlnirea cu ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, dar și cu Înaltul reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Josep Borrell.

„UE a jucat întotdeauna un rol cheie în stabilizarea continentului și ar trebui să continue să facă acest lucru, deoarece războiul face din nou furie în Europa. La reuniunea G7 am vorbit despre cele mai recente evoluții în materie de securitate din regiune, consecințele războiului, candidatura Moldovei pentru aderarea la UE, securitatea energetică și eforturile noastre de a construi reziliență”, scrie Nicu Popescu.

Grupul G7 a fost înființat în 1975 ca forum informal reunind liderii principalelor națiuni industrializate din lume (Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Regatul Unit și Statele Unite). 

De-a lungul anilor, summiturile anuale ale G7 au devenit o platformă pentru stabilirea direcției discursurilor multilaterale și a răspunsurilor politice la provocările globale. G7 completează rolul G20, grup considerat în general ca fiind cadrul pentru coordonarea economică globală.

You may also like

Lasa un comentariu