Gazprom a trimis o scrisoare oficială către Moldovagaz, prin care anunță intenția de sistare a livrării gazelor

De admin

Gazprom a trimis o scrisoare oficială către Moldovagaz, prin care anunță intenția de sistare a livrării gazelor

 Andrei Spînu: Situația în care ne aflăm azi nu e o consecință a acțiunilor Guvernului, ci a relațiilor comerciale dintre Moldovagaz și Gazprom. Moldovagaz nu a găsit limbă comună cu Gazprom, pentru amânarea plății avansului pentru luna ianuarie. Eu am transmis solicitări către domnul Miller, pentru a primi această vacanță. Acționarul majoritar al Moldoovagaz nu a reușit să-și susțină propria companie.

Natalia Gavrilița: Ieri compaia Gazprom a trimis o scrisoare oficială către Moldovagaz, prin care anunță intenția de sistare a livrării gazelor naturale către RM, dacă nu va fi achitat integral consumul curent până la 20 ianuarie. Suntem înștiințați că există riscul real să fie tăiate livrările de gaze naturale. Aceasta se întâmplă pentru că Moldovagaz, care are acționar majoritar același Gazprom, nu a reușit să găseasă soluții pentru a achita integral și la timp consumul. Din păcate, Gazprom, în loc să vină cu măsuri pentru ca SA Moldovagaz, pe care o controlează, să-și poată îndeplini obligațiile contractuale față de consumatori și furnizor, amenință să lase consumatorii fără gaze.

În anii precedenți, Gazprom a permis Moldovagaz să acumuleze devieri negative pe eprioada de iarnă, care erau acumulate în următoarele luni. Acum, când prețurile sunt anormal de înalte, compania nu mai acceptă asemenea practici, chiar dacă prevederile contractuale au rămas aceleași

unimedia.md

You may also like

Lasa un comentariu