Deschiderea Ambasadei Danemarcei la Chișinău

De admin

În Republica Moldova se deschide Ambasada Danemarcei. Potrivit vicepremierului Nicu Popescu, ministru al afacerilor externe și integrării europene, noua misiune diplomatică va permite ancorarea și mai profundă a Republicii Moldova în familia de state europene.

Declarațiile au fost făcute la conferința de presă susținută la Chișinău, împreună cu ministrul afacerilor externe al Regatului Danemarcei, Lars Løkke Rasmussen.

„În ultimul an am reușit să fortificăm dramatic, vizibil prezența diplomatică a partenerilor noștri europeni în Republica Moldova. Și aici, în ultimul an, aici au fost deschise sau au fost făcute anunțuri de deschidere a ambasadelor, evident de Danemarca, dar și Belgia, Țările de Jos, Spania și Grecia”, a notat Nicu Popescu. Potrivit ministrului, aceste noi misiuni diplomatice, inclusiv misiunea diplomatică a Danemarcei, deschisă astăzi, „va permite să aprofundăm ancorarea Republicii Moldova în familia de state europene, astfel încât să putem lucra cu toții pentru aducerea Republicii Moldova în Uniunea Europeană”.

politics.md

You may also like

Lasa un comentariu