PSRM inițiază un referendum privind Stadionul Republican

De admin
PSRM

Consilierii municipali din PSRM sunt de părerea că locuitorii Capitalei trebuie să decidă dacă vor să păstreze Stadionul Republican, sau doresc ca acolo să se construiască un sediu nou pentru misiunea diplomatică. Mai mult de atât, consilierii au anunțat vineri, 8 aprilie, în cadrul unei conferințe de presă că inițiază un referendum pentru păstrarea terenului Stadionului Republican.

Mai mult de atât, Victor Poleacov, conlier PSRM a declarat că următorul pas va fi cel de creare a uni grup de inițiativă.

Amintim că, 3 decembrie 2020, PSRM și Partidul Șor au aprobat o lege prin care au trecut terenul fostului Stadion Republican în posesia statului, deși în 2018 a fost oferit Ambasadei SUA la Chișinău pentru construcția unei noi Misiuni diplomatice. Legea dată a fost contestată la Curtea Constituțională de către deputații Platformei DA, Dinu Plîngău și Maria Ciobanu, iar CCM a suspendat efectele legii date până la examinarea acestei sesizări în fond.

Precizăm că, la 20 iulie, CCM a declarat ca inadmisibilă o altă sesizare făcută de către deputații PSRM, Grigore Novac, Vasile Bolea și Alexandr Suhodolski, care au contestat legalitatea transmiterii cu titlu oneros a terenului fostului Stadion Republican în posesia Ambasadei SUA, unde intenționează să construiască un sediu nou pentru misiunea diplomatică, lege aprobată în 2018 de către guvernarea democrată.

La data de 29 iulie 2021, Curtea Constituțională (CCM) a declarat neconstituțională legea prin care PSRM și Partidul Șor au votat în decembrie 2020 un document ce prevede că terenul fostului Stadion Republican trece în posesia statului după ce același teren, în 2018, a fost oferit Ambasadei SUA, unde intenționează să construiască un sediu nou pentru misiunea diplomatică. Este vorba de puțin peste 5 ha.

Potrivit Domnicăi Manole, legea votată de către Socialiști și PP Sor nu a fost avizată de către Guvernul Republicii Moldova. De asemenea, Înalta Curtea Constituțională a apelat la mai multe instituții de stat pentru claritate în cazul dat, inclusiv a contactat și Comisia de la Ve

Realitatea.md

You may also like

Lasa un comentariu