Dodon, despre proiectul politic al lui Ceban

De admin

Igor Dodon a declarat că edilul capitalei Ion Ceban nu a consultat decizia de a crea proiectul politic Mișcarea Alternativa Națională. Deocamdată însă fostul președinte spune că nu este clar dacă acest proiect va fi partid politic, iar decizia îi aparține primarului. Dodon a mai precizat că acest proiect nu aparține socialiștilor. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Puterea a Patra”. 

„Ion Ceban este ca și alții care au fost crescuți și promovați, la diferite etape de partidul socialiștilor. Dar mă mândresc că noi am promovat niște persoane care s-au lansat, sau vor să se lanseze în politica mare, cum este Ion Ceban, Ion Chicu, bașcanul. Vreau să le urez succese la toți. Sunt persoane independente. (…) Ion Ceban nu a consultat și nu trebuie să consulte cu noi politic sau nu, este decizia dumnealui. Ca primar noi îl susținem. Timpul o să arate a fost o decizie corectă sau nu. Nu-i proiectul nostru, e a lui personal”, a menționat Dodon. 

Fostul președinte a mai declarat că nu se simte „trădat” de Ion Ceban și a menționat că primarul nu mai este membru de partid din 2019. 

În acest context, Igor Dodon a subliniat că Ceban este unul dintre cei mai buni primari ai Chișinăului și că o parte din succesul acestuia se datorează susținerii echipei din fruntea statului din primii doi ani de mandat la Primărie.

„În municipiul Chișinău, om mai pregătit decât Ion Ceban nu este. Succesul acestor doi ani se datorează la doi factori, calităților lui Ion Ceban și al doilea lucru este echipa noastră, pentru că în 2020 în calitate de șef de stat l-am susținut, în 2021 Guvernul până a venit Gavrilița l-a susținut temporar. Simbioza Acești doi factori, capacitățile manageriale și susținerea au dat aceste rezultate. A doua parte a mandatului va fi mai dificilă, dar fracțiunea noastră din CMC, car este cea mai mare, va susține inițiativele primarului” a adăugat Dodon.

Agora.md

You may also like

Lasa un comentariu