Cristian Popescu Piedone, lider în preferințele bucureștenilor pentru funcția de primar

De admin
Cristian Popescu Piedone

Dacă ar avea loc alegeri duminică în București, 42% dintre locuitorii orașului ar vota pentru Cristian Popescu Piedone, 30% pentru Nicușor Dan, 16% pentru Cătălin Cîrstoiu și 10% pentru Mihai Enache, conform unui sondaj comandat de Digi24. Totodată, sondajul arată că în cazul în care Piedone nu ar candida, Nicușor Dan ar câștiga primăria Capitalei cu 41%, urmat de Cătălin Cîrstoiu cu 29% și Mihai Enache cu 27%.

Fostul primar Gabriel Firea este lider în topul neîncrederii, înregistrând un procent negativ de 70%, urmat de Sebastian Burduja și Nicușor Dan. Întrebați despre mandatul lui Nicușor Dan, 41% dintre bucureșteni au apreciat activitatea sa ca fiind „mai degrabă negativă”, în timp ce 25% au evaluat-o ca fiind „mai degrabă pozitivă”.

Aglomerația din trafic și lipsa serviciilor medicale sunt principalele nemulțumiri ale bucureștenilor. Aceștia consideră că problemele principale cu care se confruntă Capitala sunt aglomerația în trafic (18%), sănătatea (18%) și infrastructura rutieră (13%). 36% dintre respondenți spun că lucrurile în București au rămas la fel în ultimii trei ani, în timp ce 34% spun că s-au îmbunătățit și 28% cred că s-au înrăutățit. Sectorul 3 este considerat cel mai bine administrat, fiind urmat de Sectorul 4 și Sectorul 6.

Datele au fost colectate în perioada 20 – 24 martie. Eșantionul a inclus 1.000 de persoane, iar eroarea maximă de eșantionare, la un nivel de încredere de 95%, a fost de +/- 2,9%.

You may also like

Lasa un comentariu