Teodor Cârnaț renunță la lupta pentru Primăria Chișinău. Motivul

De admin
Teodor Carnat

Teodor Cârnaț așa și nu a depus dosarul de candidat la alegeri, nici drept un concurent independent, nici susținut de vreun partid politic.

Într-un răspuns pentru Agora.md, Cârnaț a declarat că obiectivul său pentru alegerile locale era de a vedea în ce măsură legislația electorală și oamenii sunt gata să susțină un candidat independent, transmite Știri.md.

„Când am anunțat că voi candida independent am avut un obiectiv de bază – ca să verific în ce măsură legislația electorală și oamenii sunt gata să susțină un candidat independent. Și am ajuns la următoarea concluzie: Fostele guvernări, inclusiv în perioada statului capturat și când s-a furat miliardul, au stricat electoratul. Și pentru a acumula acele semnături de vreo 7.000 trebuia să scot din buzunar. După aceea m-au contactat mai multe partide, inclusiv Voința Poporului. Eu am cântărit și nu pot să merg pentru că am vrut totuși să văd cum e să fii candidat independent. Și am refuzat propunerea mai multor partide, dar în special propunerea Voința Poporului”, spune Teodor Cîrnaț.

Avocatul confirmă că nu a mers la Consiliul Electoral.

„Dacă depuneam, scoteam la capăt. Eu nu sunt tipul de om care încep și… nu. Din contră. N-am depus și nu am pretenții”, a spus el.

Cârnaț a fost întrebat și pentru cine va vota la scrutinul din 5 noiembrie.

„Eu sunt de dreapta după gândire și după acțiune, și votez numai pentru standardul Uniunii Europene care trebuie să fie la nivel central și la nivel de municipalitate”, spune juristul.

Știri.md amintește că, pe 6 septembrie, avocatul Teodor Cârnaț a anunțat că va candida la funcția de primar al Capitalei. Acesta va intra în cursa electorală în calitate de candidat independent.

You may also like

Lasa un comentariu