Peste 600 de primării au aplicat la Programul Satul European

De admin
Satul European

Peste şase sute de primării s-au mobilizat pentru a-și depune dosarele la Concursul de proiecte în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală „Satul European”, în total fiind prezentate 724 de cereri de finanțare a proiectelor, transmite MOLDPRES cu referire la Ministerul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale (MIDR).

Potrivit ministerului, printre proiectele propuse, prioritar, interesul aplicanților este pentru construcția/extinderea/reabilitarea/modernizarea sistemelor de alimentare cu apă, de epurare a apei și de canalizare pentru instituțiile publice locale (grădinițe, școli, puncte medicale); iluminatul stradal şi izolarea termică a clădirilor publice.

De asemenea, s-a manifestat interes pentru instalarea sistemelor de producere și furnizare a energiei folosind resurse regenerabile; construirea/reabilitarea sălilor sportive destinate grupurilor social vulnerabile, centrelor de îngrijire pentru copii, persoane în etate și persoane cu necesități speciale.

„Mulțumim tuturor pentru mobilizare și implicare! Mișcăm țara, proiect cu proiect și localitate cu localitate”, scrie într-un comunicat MIDR.

Evaluarea tehnică a cererilor de finanțare se va desfășura în perioada 16-27 mai. Ulterior, va fi elaborat un raport privind rezultatele evaluării tehnice. Raportul va fi prezent autorității de elaborare a politicii de dezvoltare regională pentru întocmirea proiectului Documentului Unic de Program și prezentarea acestuia pentru avizare Consiliului Național de Coordonarea Dezvoltării Regionale și Locale și, ulterior, spre aprobare prin hotărâre de Guvern. Promovarea spre aprobare a proiectului hotărârii de Guvern cu privire la aprobarea Anexei la Documentul Unic de Program va avea loc în perioada 6-24 iunie.

Proiectele selectate vor fi finanțare din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală. Concursul de proiecte a fost lansat de Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR), în comun cu Agențiile de Dezvoltare Regională, la data de 21 martie curent, iar imediat după lansarea acestuia, în toată țara au fost initiate sesiuni de informare și consultanță pentru potențialii aplicanți în vederea pregătirii și completării calitative a Cererilor de finanțare.

moldpress.md

You may also like

Lasa un comentariu