Prima reacție a Poliției după ce Lungu s-a plâns de vătămări corporale

De admin
Alexei Lungu

După ce s-au plâns de „vătămări” corporale în urma protestului din 3 iulie de la Judecătoria Chișinău, liderul Partidului „Șansă”, Alexei Lungu, și soția acestuia nu au prezentat Poliției expertiza medicului legist și nici nu au depus o plângere care să vizeze anumite acțiuni ale oamenilor legii.

Potrivit șefei Secției comunicare și protocol din cadrul Inspectoratului General al Poliției (IGP), Diana Fetco, „polițiștii au acționat în strictă conformitate cu legea, iar toate acțiunile acestora au fost raportate organului de urmărire penală (procurorului)”, transmite Știri.md cu referire la newsmaker.md.

De asemenea, Diana Fetco a menționat că o expertiză a medicului legist, unica ce poate preciza anumite traume, de când sunt și în ce condiții puteau fi provocate, nu a fost prezentată oamenilor legii până în prezent. 

Șefa Secției comunicare a mai subliniat că „până astăzi domnul Lungu nu a depus nicio plângere care să vizeze anumite acțiuni ale polițiștilor”.

„Recomandăm acestei persoane să nu implice Poliția în jocuri cu interes politic și să efectueze expertiza medico-legală”, a comunicat reprezentanta IGP.

You may also like

Lasa un comentariu