Forumul Schuman pentru Securitate și Apărare. Cum se pregătește Moldova

De admin
Aparare Europeana

Autoritățile de la Chișinău se pregătesc pentru cea de-a doua ediție a Forumului Schuman pentru Securitate și Apărare, care va avea loc în zilele de 28 și 29 mai la Bruxelles.

În acest sens a fost organizat Seminarul Road-to-Schuman din Moldova, prin care s-a dorit să fie generat un impuls și o evaluare consolidată a situației de securitate din regiune, transmite Știri.md cu referire la Deschide.md.

De asemenea, în cadrul seminarului s-a discutat despre provocările de securitate și identificarea viitoarelor căi de cooperare.

Potrivit șefului Delegației UE la Chișinău, Jānis Mažeiks, UE și partenerii săi se confruntă cu multe amenințări similare la adresa securității, de aceea aceste provocări trebuie abordate împreună, în beneficiul cetățenilor.

„R. Moldova a dat dovadă de rezistență și a valorificat oportunitățile datorită sprijinului Uniunii Europene și aliaților săi în ultimii doi ani de război nejustificat al Rusiei în Ucraina. Inițiative precum Facilitatea europeană pentru pace au întărit capacitățile de apărare ale Moldovei, ducând la dublarea bugetului său de apărare și, astfel, la îmbunătățirea capacității de apărare. Cooperarea semnificativă în domeniul securității și apărării cu Moldova în ultimii doi ani va fi în curând ridicată la un nou nivel strategic. Împreună continuăm să deschidem calea către un viitor mai puternic, mai rezistent și mai sigur pentru Moldova”, a declarat Jānis Mažeiks.

Forumul Schuman pentru Securitate și Apărare își propune să încurajeze cooperarea și dialogul între UE și partenerii-cheie pe subiecte legate de pace, securitate și apărare.

You may also like

Lasa un comentariu